Naočare za plivanje  su sastavni deo opreme za plivanje. Fukncija naočare za plivanje  je da možemo opušteno da gledam kroz vodu i da zaštiti naše oči od hlora,joda…Škola plivanja sharks prilikom obuke neplivača praktikuje da se ne koriste naočare da bi se početnici maksimalno oslobodili u vodi. Kada početnik uspešno savlada osnove plivanja onda može koristi naočare. Prednosti naočara za plivanja su taj što plivač ima bolju koordinaciju, bolji osećaj za prostor i prilikom grupnog treninga manje su šanse da se plivač povredi. 

Naočare za plivanje-karakteristike

Postoje dva tipa naočara -naočare za trke i naočare za trening. 

-Naočare za trening imaju više silikona, manje plastike i veću površinu. Naočare za trening su udobnije i više prijaju očima.

-Naočare za trku imaju manje silikona, više plastike i manju površinu. Kompaktnije su i smanjuju rizik od padanja prilikom skoka. Naočare za trku smanjuju otpor koliko je to moguće.

Naočare za plivanje su premazane anti-fogom, slojem  portiv maglenja. Ono što treba znati je da ne smeju da se diraju iznutra za vreme treninga jer se skida sloj anti-fog. Posle dužeg vremena svake naočare krenu da magle, ali da bi se to smanjili može se kupiti anti-fog u obliku spreja. Održavanje naočara je veoma jednostavno, ono što treba znati je da posle svakog treninga isperemo naočare običnom vodom i pustimo ih da se izluftiraju. Ponovo naglašavam da se naočare nikada ne diraju rukama iznutra! Naočare se uglavnom stavljaju preko kape , dok plivači na trci stavljaju između dve kape zbog fiksacije naočara.

Postojo dve veličine naočara  junior i senior. Junior su za decu dok su senior za odrasle. 

Vodeći brendovi naočara za plivanja su: arena i speedo

Skola plivanja

    Arena naočare za trening

Speedo naocare za trening

Speedo naočare za trening

 

 

 

 

 

 

 

Ukoliko ne znate gde da kupite naočare  ili ste nesigurni koje su prave naočare baš za vas onda treba posetiti sajt oprema za plivanje

Pratite nas na našem instagram i facebook profilu.